субота, 30 грудня 2017 р.

Бел Кауфман
"Вверх по лестнице, ведущей вниз"

Чому я вирішила прочитати цю книгу?
  Мене просто зацікавила досить нетипова назва книги. "Вверх по лестнице, ведущей вниз" - ця фраза здається такою неправильною і водночас стільки істини в ній.

Сюжет книги.
  Героїня книги, молодая вчителька Сільвия Баррет, приходить в школу в надії зацікавити учнів своїм предметом - англійською літературою, але швидко виявляє, що більшість учнів байдужі, більшість колег взагалі не беруть участь у житті школи, а сам хід цього життя підкоряється божевільним бюрократичним нормам. Поступово, однак, вона розуміє, що саме тут перед нею відкривається можливість дійсно впливати на розум та серця учнів.

Враження від книги.
   Книга дуже легко читається, хоча сама форма записок, з яких складається роман, спочатку може важко сприймається. Але попри це читач чудово розуміє, що відбувається в школі і який вплив на дітей здійснює вчителька, хоч сама вона дуже сумнівається, що змогла хоча б чучуть достукатись до когось. В мене навіть віддалено не така система школи, але ці всі проблеми нікуди не ділись. Проблема нерозуміння вчителів і дітей буде завжди. Але головне, хто з них все таки старається знайти спільну мову, а хто просто тече за течією.
  Раджу прочитати, навіть якщо проблеми школи давно не стосуються Вас. В книзі багато чудових думок.


Немає коментарів:

Дописати коментар